Bericht versturen
Nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Industriële robotarmen: de manier waarop werk wordt gedaan veranderen
Gebeurtenissen
Contacteer ons

Industriële robotarmen: de manier waarop werk wordt gedaan veranderen

2023-08-03

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Industriële robotarmen: de manier waarop werk wordt gedaan veranderen

Industriële robotarmen helpen bedrijven hun concurrentievoordeel te vergroten en de kosten laag te houden door automatisering van belangrijke processen mogelijk te maken die bijdragen aan meer veiligheid voor werknemers, versnelde productie en verbeterde productiviteit.

 

Wat is een industriële robotarm?

Van productie tot automobiel tot landbouw, industriële robotarmen zijn een van de meest voorkomende soorten robots die tegenwoordig worden gebruikt.

Robotarmen, ook wel gelede robotarmen genoemd, zijn snel, betrouwbaar en nauwkeurig en kunnen worden geprogrammeerd om een ​​oneindig aantal taken uit te voeren in verschillende omgevingen.Ze worden in fabrieken gebruikt om de uitvoering van repetitieve taken te automatiseren, zoals het aanbrengen van verf op apparatuur of onderdelen;in magazijnen om goederen van distributietransportbanden te picken, selecteren of sorteren om consumentenbestellingen uit te voeren;of op een boerderijveld om rijp fruit te plukken en op opslagbakken te plaatsen.En naarmate robottechnologieën zich ontwikkelen en industriële omgevingen meer verbonden raken, breiden de mogelijkheden van robotarmen zich uit om nieuwe gebruiksscenario's en bedrijfsmodellen mogelijk te maken.

In het verleden moest een robotarm worden aangeleerd om nauw gedefinieerde taken uit te voeren, zoals het oppakken van een enkel type object vanaf een precieze locatie met een specifieke oriëntatie.Robots waren niet in staat om een ​​bepaald type object uit vele te identificeren, een objectlocatie met enige tolerantie te bepalen (gebied in plaats van exacte positie), of de greep aan te passen op basis van objectoriëntatie.

Vandaag, dankzij apparaten zoalsIntel® RealSense™ dieptecamera's met hoge resolutie, krachtige CPU's en GPU's en AI-technologieën zoals deIntel® Distributie van OpenVINO™-toolkit, worden robotarmen uitgebreid met de detectie en intelligentie om nieuwe taken uit te voeren.Deze slimme, vision-augmented robots kunnen objecten in hun omgeving detecteren, ze per type herkennen en ze dienovereenkomstig manipuleren.Dankzij deze mogelijkheden kunnen robots nauwkeuriger en consistenter, veiliger en sneller werken dan voorheen.Ze breiden ook het scala aan taken uit dat robots kunnen uitvoeren.

Met deze vooruitgang op het gebied van machine vision, AI en netwerktechnologieën kunnen robotarmen nu hun omgeving zien, analyseren en erop reageren, terwijl ze waardevolle gegevens en inzichten terugsturen naar facilitaire en bedrijfsbeheersystemen.Een gebied dat profiteert van deze transformatie is het onderhoud van apparatuur (inclusief robot).De robot kan gegevens aan de rand berekenen of naar een server of de cloud verzenden voor bewaking op afstand.Dit proces maakt voorspellend onderhoud mogelijk, wat op zijn beurt helpt de onderhoudskosten te verlagen en de inzetbaarheid van de machine te verbeteren.

 

 

De voordelen van industriële robotarmen

Bedrijven kunnen verschillende voordelen behalen met industriële robotarmen:

  • Verbeterde veiligheid.Robotarmen helpen werknemers te beschermen door te werken in gevaarlijke omgevingen en taken uit te voeren die een hoog risico op letsel voor mensen met zich meebrengen.
  • Verbeterde efficiëntie en productiviteit.Robotarmen kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week werken zonder moe te worden, waardoor bedrijven de productie, inspecties of andere taken continu kunnen laten doorgaan om de output te verhogen.
  • Verbeterde precisie.Door hun aard presteren robotarmen consistenter en nauwkeuriger dan mensen voor taken die extreme precisie of consistentie vereisen.
  • Grotere flexibiliteit.Naarmate zakelijke prioriteiten veranderen, kunnen robotarmen eenvoudig worden hergebruikt voor nieuwe activiteiten of op andere platforms worden gemonteerd, zoalsautonome mobiele robots (AMR's), een stationair lopende band platform, of wand of plank, indien nodig.

 

 

 

Industriële robotarmcomponenten

Robotarmen, toepasselijk genoemd omdat ze op een menselijke arm lijken, worden meestal op een basis gemonteerd.

De arm bevat meerdere gewrichten die fungeren als assen die een zekere mate van beweging mogelijk maken.Hoe meer roterende gewrichten een robotarm heeft, hoe meer bewegingsvrijheid hij heeft.De meeste industriële robotarmen gebruiken vier tot zes gewrichten, die hetzelfde aantal rotatieassen voor beweging bieden.

Naast roterende gewrichten omvatten robotarmcomponenten de robotcontroller, een end-of-arm-tool, actuatoren, sensoren, vision-systemen, voedingssystemen en softwarecomponenten.

 

 

 

Bekijk een robotarm dieper in de onderstaande afbeelding:

 

 
 
 

 

Toepassingen voor robotarmen

Een van de belangrijkste voordelen van industriële robotarmen is hun veelzijdigheid voor het ondersteunen van meerdere toepassingen - van de eenvoudigste tot de meest complexe taken in de veiligste of zwaarste omgevingen.Door dit soort taken te automatiseren, worden menselijke werknemers niet alleen uit mogelijk gevaarlijke situaties gehaald, maar kunnen die werknemers ook waardevolle taken op zich nemen, zoals contact onderhouden met klanten.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop fabrikanten tegenwoordig robotarmen gebruiken:

Palletiseren

Robotarmen kunnen worden gebruikt om het proces van het plaatsen van goederen of producten op pallets te automatiseren.Door het proces te automatiseren, wordt palletiseren nauwkeuriger, kosteneffectiever en voorspelbaarder.Het gebruik van robotarmen bevrijdt menselijke werknemers ook van het uitvoeren van taken die een risico op lichamelijk letsel met zich meebrengen.

Materiaalbehandeling

Robotarmen voor materiaalbehandeling kunnen helpen bij het creëren van een veilig en efficiënt magazijn door ervoor te zorgen dat goederen en materialen correct worden opgeslagen, gemakkelijk te vinden of correct worden vervoerd.Het automatiseren van deze processen kan helpen de levering van goederen aan klanten te versnellen, arbeidsongevallen te voorkomen en de efficiëntie van een faciliteit te verbeteren.

Lassen

Lassen is een taak die door robots kan worden uitgevoerd in geavanceerde industriële omgevingen zoals de automobielindustrie.Gezien de kritische impact op de productkwaliteit, is lassen een uitstekende kandidaat voor geavanceerde robotica met visie en AI-augmentatie voor inline kwaliteitsinspectie.

Inspectie

Het uitvoeren van kwaliteitsinspecties wordt doorgaans aan het einde van een productielijn voltooid, waardoor de detectie van problemen met de productiekwaliteit wordt vertraagd.Door robots te verbeteren met vision- en AI-systemen, kunnen bedrijven profiteren van realtime inspectie, waardoor verspilling en downtime worden verminderd.

Kies en plaats

Pick-and-place-robots worden typisch gebruikt in de moderne productie en logistiek.Ze zijn uitgerust met geavanceerde machine vision-systemen om een ​​object te identificeren, vast te pakken en van de ene locatie naar de andere te verplaatsen - snel en efficiënt - om de productie en distributie van goederen te versnellen.

 

 

Een van de belangrijkste voordelen van industriële robotarmen is hun veelzijdigheid voor het ondersteunen van meerdere toepassingen - van de eenvoudigste tot de meest complexe taken in de veiligste of zwaarste omgevingen.

 
 

 

Verhalen van klanten

Bedrijven in verschillende industrieën gebruiken Intel®-technologieën, -oplossingen en -partners voor hun intelligente inzet van robotarmen.

Bijvoorbeeld autofabrikantAudiwerkte samen met Intel en Nebbiolo Technologies om lasinspecties te stimuleren en kritieke kwaliteitscontroleprocessen in zijn fabrieken te verbeteren door gebruik te maken van door Intel ondersteunde robotarmen, machine learning en voorspellende analyses.1

Rechterhand Roboticawerkte ook samen met Intel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de geautomatiseerde magazijnafhandeling met zijn softwaregestuurde, hardware-enabled RightPick2-platform.Geleid door Intel® RealSense™-camera's, maakt RightPick2 gebruik van computervisietechnologie om een ​​end-to-end-oplossing te leveren die automatisch elk item kan verwerken - duizenden SKU's op hoge snelheid en met hoge betrouwbaarheid verzamelen en plaatsen.

 

 
 
 

 

Industriële robotarmen bouwen met Intel®-technologieën

Van CPU's en GPU's met ingebouwde AI-inferentieversnelling tot gratis algoritmen, middleware en referentie-implementaties, Intel heeft de hardware, software en kant-en-klare oplossingen die u nodig hebt om industriële robotarmen te ontwikkelen en in te zetten.

Intel®-processors voor IoT en ingebed gebruikbieden krachtige rekenmogelijkheden die nodig zijn voor geautomatiseerde werking.

Intel® RealSense™-productengeven robotarmen de mogelijkheid om hun omgeving waar te nemen en objecten te begrijpen.Een robuust assortiment dieptecamera's maakt dieptemapping mogelijk, wat essentieel is om ervoor te zorgen dat robotarmen in meerdere omgevingen en wisselende omstandigheden kunnen presteren.

En deIntel® Distributie van OpenVINO™-toolkitstelt ontwikkelaars in staat om uitgebreide AI-inferentie te optimaliseren, af te stemmen en uit te voeren met behulp van een meegeleverde modeloptimizer en runtime- en ontwikkelingstools, wat een soepeler ontwikkelingsproces mogelijk maakt en een eenmalig te schrijven, overal inzetbaar model mogelijk maakt.

 

 

 

Intel® technologieën en oplossingen voor de edge

Intels oplossingenportfolio en branche-ecosysteem kunnen u helpen bij het ontwerpen en implementeren van edge-oplossingen.

Intel® Edge-softwarehubbiedt geprevalideerde software om uw oplossingen voor de edge te leren, te ontwikkelen en te testen.

Intel® Edge Insights voor industrieel gebruikwordt geleverd als een geprevalideerd, gebruiksklaar softwarereferentieontwerp voor opname van video- en tijdreeksgegevens.Het omvat AI-analyse en kan publiceren naar lokale applicaties of de cloud.En aangezien het is gebouwd op Docker, is het eenvoudig aan te passen en aan te passen voor toepassingen.

Intel® Edge Controls voor industrieel gebruikis een gratis, softwaregedefinieerd referentieplatform voor industriële besturingen.Het combineert real-time, deterministisch computergebruik en functionele veiligheid en op standaarden gebaseerde industriële connectiviteit met IT-achtig beheer.

Intel® Vision-producten voor computer vision-oplossingenbieden een robuuste keuze aan CPU's voor algemeen gebruik en speciaal gebouwde versnellers voor het inzetten van visie aan de edge.

Intel® machine vision-oplossingen voor Industrie 4.0brengen de hardware, software en kant-en-klare oplossingen samen om machinevisie, slimme productie en industriële controlesystemen aan te drijven die cruciaal zijn voor robotoplossingen, industriële automatisering, voorspellend onderhoud, geautomatiseerde visuele inspectie voor defectdetectie en meer.

 

 

 

Intel tilt robotarmen naar een hoger niveau

Bedrijven in alle sectoren voelen de druk om nieuwe niveaus van productiviteit en efficiëntie te bereiken en tegelijkertijd de veiligheid op de werkplek te verbeteren.Door samen te werken met Intel kunnen bedrijven hun robotarmen drastisch verbeteren met geavanceerde detectietechnologieën, AI, machine- en computervisie en edge-netwerken om niet alleen te voldoen aan nieuwe productiviteits- en prestatie-eisen, maar ze ook een concurrentievoordeel te geven in een steeds veranderende wereld.

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China Het Wapen van de Yaskawarobot Leverancier. Copyright © 2023 robotsarms.com . Alle rechten voorbehoudena.